Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu

Barbaros Mah. Al Zambak Sokak No 4B/1 VARYAP Meridian Batı Ataşehir/İstanbul
Vizyon
Türkiye’de yönetim stratejisi, akademik başarısı, yabancı dil öğretimi, altyapı hizmetleri, eğitim ortamları ve kurumsal kültürü ile öncü bir ortaokul kurumu olmak.
Misyon
Verilere dayalı bir yönetim stratejisiyle; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünen, özgüveni yüksek, anadilini ve İngilizceyi etkin kullanabilen çağdaş bireyler yetiştirmek.
Başarılar
• Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, Emlak Konut GYO A.Ş. sponsorluğunda, 2014 yılında İstanbul’da kurulmuştur. • Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 2 memur, 10 hizmetli ve 72 öğretmeniyle 10-14 yaş aralığındaki 1353 öğrenciye hizmet veren bir kurumdur. Bu öğrencilerin 33´ü psikolojik danışmanlarımızın takip ettiği özel ihtiyaçları olan öğrencilerdir. • İki bina olarak faaliyet gösteren okul kampüsümüzde 40 sınıf yer almaktadır. Bu binalarda iki konferans salonu, iki bilim ve teknoloji laboratuvarı, iki yemekhane, iki resim atölyesi, PDR öğretmenlerine ait üç görüşme odası, bir kütüphane, bir drama odası, bir revir ve beş tane çalışma odası bulunmaktadır. • Yukarıdaki tesislere sahip okulumuz, İstanbul’un Asya yakasında, “Finans Merkezi” olarak adlandırılan özel bir bölgede yer almaktadır. • Okulumuzda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün işlettiği bir spor salonu, bir futbol sahası, basketbol sahası ve bunların yanı sıra bir kantin ve büyük bir bahçe bulunmaktadır. • Ayrıca İstanbul’da yer alan çeşitli öncü üniversitelerden gelen stajyerler, okulumuzda staj eğitimini almaktadır. • Tüm sınıflarımız, Apple markalı bilgisayarlarla entegre olarak çalışan SMARTBOARD markalı tahtalarla donatılmıştır. Ayrıca, okulumuzda 36 öğrencinin aynı anda çalışabileceği bir iMac laboratuvarı bulunmaktadır. Tüm öğretmenlerimiz, öğrenci-öğretmen-veli işbirliği sağlayan online bir platform olan Class Dojo’yu kullanmaktadır. Okulumuzda görev alan Okul Aile Birliği üyeleri, eğitim geçmişi ve profesyonel profili yüksek seviyede olan kişilerdir ve aktif şekilde çalışmaktadır. • Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, İngilizce ağırlıklı eğitimi veren ilk devlet ortaokuludur. Bu İngilizce program kapsamında, 5. sınıflar haftalık 18 saat zorunlu İngilizce dersleri alırken, 6., 7. ve 8. sınıflar haftalık 10 saat zorunlu İngilizce dersi almaktadır. Ayrıca, her seviyeden öğrenciler, kendi ihtiyaçlarına ve taleplerine bağlı olarak, Cumartesi günleri 6 saatlik ek İngilizce kursu almaktadır. Bu İngilizce programının temeli, Cambridge University Press’in katkılarıyla İngilizce öğretmenlerimizce atılmıştır. Öğrencilerimizin İngilizce hazır bulunuşluk, süreç, sonuç odaklı değerlendirmeleri ve uygulanan İngilizce öğretiminin belgelendirmesi Türkiye’deki TOEFL temsilciliği ofisi tarafından gerçekleştirilmektedir. 2016 yılı Eylül ayında okulumuza kayıt yaptıran 300 öğrencinin dil seviyesi A1 seviyesindeyken, aynı öğrencilerin %72’sinin dil seviyesi 2017 yılı Haziran ayında B1 seviyesine yükselmiştir. Haziran 2017’de İngilizce öğretmenlerimiz EKOFEST adı altında bir çok dans gösterisi, drama, koro, sergi düzenlemiştir. Öğrencilerimizin TOEFL Primary, TEOG gibi ulusal ve uluslararası sınavlardan aldıkları başarılar, okulumuzun kaliteli eğitim verdiğinin göstergesidir. Okulumuzda sunulan hizmet ve eğitim üzerine yaptığımız anketler, veliler ve öğrencilerin %98’inin memnun olduğunu göstermektedir. • Bunların dışında, 2016 yılında okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Hüsrev Subaşı’nın katılımıyla İslam ve Hat, Ebru Sanatı; Yeditepe Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Bayraktar’ın katılımıyla İslam ve Bilim; Operatör Doktor Kemal Aytuğlu’nun katılımıyla İslam ve Tıp isimli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. • Okulumuzun kuruluş tarihinden itibaren, Fen Bilimleri dersi kapsamında Deney Günü etkinliği; Matematik dersi kapsamında Pi Günü etkinliği; Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çalışan Doç. Dr. Zafer Kütuğ’un katılımıyla Sosyal Tasarım ve Mimari konulu çalışmalar düzenlenmektedir. Ayrıca, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Dersi kapsamında, Çanakkale Savaşının 101. Yılında 101 Eser isimli sergi Emlak Konut GYO A.Ş. ofisinde sergilenmiştir. Bunların yanı sıra, Türkçe Zümresi olarak Muzaffer İzgü, Aytül Akal gibi önemli çocuk kitabı yazarlarıyla okulumuzda her ay söyleşi yapmaktadır. • Okulumuz, 2016 yılında bilim ve araştırma proje etkinliklerinin yer aldığı TUBİTAK bilim festivaline de ev sahipliği yapmıştır ve TUBİTAK 4006 kapsamında tüm branşlardan 20 proje kabul görmüş ve sergilenmiştir. Okulumuz geri dönüşüme uygun ürünlerden yapılan bir eserle eğitimde iyi örnekler yarışmasında derece almıştır. Ayrıca, okulumuz SAVE OUR SPECIES (S.O.S.) (www.saveourspecies.org) isimli bir projeyi hayata geçirmiştir. • Bu zamana dek, İspanya, İtalya, Avusturya gibi önemli ülkelerde futbol, basketbol, voleybol alanlarında çok sayıda uluslararası spor organizasyonlarına katılmış bulunmaktayız. 2015 yılında, okulumuz İspanya’da düzenlenen KOMM MIT uluslararası futbol turnuvasında 3.lük kupası almıştır. Ayrıca, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Bosna Hersek’teki bir okulla kardeş okul projesini yürütmekteyiz. Bu projeyle okullar arasındaki eğitim, ekonomi ve kültür ilişkilerini geliştirmek amaçlanmaktır.
Öğretim Şekli :TAM GÜN
09.00 - 16.00