KARDEŞ OKUL PROJESİ

Kardeş Okul Projesi kapsamında Almanya Monheim şehrinde bulunan Otto Hahn Gymnasium okulu ile daha önce Almanya'da imza törenimiz gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizdeki imza törenini ise 23.11.2021 tarihinde okulumuz ev sahipliğinde Kardeş Okulumuz Otto Hahn Gymnasium okulu ile karşılıklı Kardeş Okul Protokolümüzü imzalayarak projemizi resmiyete kavuşturduk.

Kardeş okullar arasında öğrenci değişimleri, ortak proje çalışmaları, robotik kodlama yarışmaları, müzik ve resim alanlarında faaliyetler, eğitimin dijitalleştirilmesi konusunda karşılıklı destek ve gelişmelerin değerlendirilmesi, bu kapsamda bir erasmus projesinin birlikte yürütülmesi amaçlanmıştır. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla karşılıklı olarak eğitsel ve kültürel ziyaretler düzenlenmesi, eğitim alanında iyi uygulamaların paylaşılması, öğrenci ve öğretmenler arası iletişim ağının oluşturulması gibi faaliyetlerin yapılması öngörülmüştür. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Almanya'da Okul Müdürü ve Öğretmenler olarak 2 ayrı proje toplantılarımızı gerçekleştirdik. Başta Monheim Belediye Başkanı Sayın Daniel ZIMMERMANN olmak üzere, kardeş okul yöneticilerimize ve kardeş okul projemizin başlamasına öncülük ettiği için Sayın Engin ALTINOVA'ya teşekkür ederiz.

26-11-202126-11-202126-11-202126-11-202126-11-2021

Yayın: 29.11.2021 - Güncelleme: 14.01.2023 22:56 - Görüntülenme: 1305