T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ATAŞEHİR - Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu

Tarihçe

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, Emlak Konut GYO A.Ş. sponsorluğunda, 2015 yılında İstanbul'da kurulmuştur.  Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 2 memur, 1 hemşire, 10 hizmetli ve 71 öğretmeniyle 10-14 yaş aralığındaki 1312 öğrenciye hizmet veren bir eğitim kurumdur.  İki bina olarak faaliyet gösteren okul kampüsümüzde 41 derslik yer almaktadır.  Buna ek olarak binalarda iki konferans salonu, iki fen bilimleri laboratuvarı, iki yemekhane, bir müzik atölyesi, bir görsel sanatlar atölyesi, bir bilgisayar laboratuvarı, bir robotik kodlama atölyesi, PDR öğretmenlerine ait üç görüşme odası, yönetici, öğretmen, memur ve okul aile birliği üyelerinin yararlandığı 10 çalışma odası, bir kütüphane ve bir revir bulunmaktadır.  Yaklaşık 15 dönüm arazi üzerine kurulu olan okulumuzun bahçesinde, peyzaj ve yürüme alanlarıyla birlikte bir spor salonu, bir futbol sahası, bir basketbol sahası ve geniş öğrenci kafeteryası yer almaktadır. 

Tüm sınıflarımız, atölyelerimiz ve laboratuvarlarımız, Apple markalı bilgisayarlarla entegre olarak çalışan SMARTBOARD  akıllı tahtalarla donatılmıştır.

Tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz, öğrenci-öğretmen-veli işbirliğinin interaktif olmasını sağlayan, online iletişim ve etkileşim platformu olan, ClassDojo'yu kullanmaktadır. 

 Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu, İngilizce ağırlıklı eğitim veren ilk devlet ortaokuludur. Bu İngilizce program kapsamında, 5. sınıflar haftalık 15 saat zorunlu İngilizce dersleri alırken, 6. 7. ve 8. sınıflar haftalık 8 saate yakın zorunlu İngilizce dersi almaktadır.  Bu İngilizce programının temeli, Cambridge University Pressin katkılarıyla İngilizce öğretmenlerimizce atılmıştır.     

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2021 - Güncelleme: 18.03.2024 10:20 - Görüntülenme: 1492
  Beğen | 1  kişi beğendi